Expo Thielen populair: Limburgs Museum voor het eerst ook met carnaval open

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Vanwege de grote belangstelling voor de tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester, opent het Limburg Museum ook op 3 en 5 maart, carnavalszondag en -dinsdag, zijn deuren. Niet eerder in de geschiedenis van het museum kwam dit voor. Dit meldt het Limburgs Museum
Schilder Evert Thielen is geboren in Venlo en keert ter gelegenheid van zijn gouden kunstenaarsjubileum met deze tentoonstelling voor het eerst weer terug op zijn geboortegrond. Alleen al in de eerste week trok de expositie meer dan 2.500 bezoekers.
 
Juist rond carnaval worden extra bezoekers verwacht: de NPO zond afgelopen vrijdag een programma van Ivo Niehe uit over Thielen en de jubileumtentoonstelling. "Voor bezoekers van buiten de provincie is dit een kans om behalve onze vastelaovend ook andere Limburgse cultuur te ervaren," zegt directeur Rob Schmitz van het museum.
 
Op de zaterdag voor carnaval en carnavalsmaandag is het Limburgs Museum gesloten. Maandag is de vaste sluitingsdag en op zaterdag is het museum vanwege de Boétegewoëne Boétezitting niet goed te bereiken. Op 3 en 5 maart is het Limburgs Museum dus wel geopend, op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden via de website van het museum. 
 
Door: Nationale Recreatiegids