Gemeentemuseum komt in 2020 met grote Dior-expositie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het Gemeentemuseum in Den Haag begint zo langzamerhand een traditie op te bouwen op het gebied van modetentoonstellingen. Met de aankondiging dat het museum volgend jaar met een expositie komt over de Franse modeontwerper Christian Dior, wordt deze reputatie nog eens versterkt. Dit meldt Omroep West.
Een speciaal team is al een paar jaar bezig met de voorbereidingen van de tentoonstelling, zo liet een woordvoerder gisteren weten. Het museum houdt vooralsnog geheim welke creaties het gaat tonen, maar de kans is groot dat er stukken tussen zitten uit de collectie van het Londense Victoria & Albert Museum, waar recent de grootste Dior-tentoonstelling ooit werd geopend. 
 

Maker van modetentoonstellingen

 
Eerder bracht het Haagse museum al een ode aan de Nederlandse mode, met werken van onder andere Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau, en maakte het een tentoonstelling over aan andere beroemd Frans mode-icoon: Coco Chanel. Het werk van Dior vond al eerder zijn weg naar de zalen van het Gemeentemuseum, waar het te zien was tijdens de tentoonstellingen Haute Couture: Voici Paris en Fabulous Fifties Fabulous Fashion. Momenteel is in het Gemeentemuseum de expositie Femmes Fatales te zien, over vrouwen in de mode.
 
Door: redactie Nationale Recreatiegids