De Correspondent en Het Nationale Theater gaan live podcasts presenteren

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Het journalistieke platform De Correspondent en Het Nationale Theater (HNT) gaan samenwerken. In aanwezigheid van publiek zullen ze live podcastprogramma's gaan presenteren. Dit meldt Het Nationale Theater.

De samenwerking vangt aan vanaf december. In aanwezigheid van publiek zullen er dan live podcastprogramma's van De Correspondent worden gepresenteerd bij Het Nationale Theater in Den Haag. Sterre Sprengers, hoofdredacteur van De Correspondent, over de samenwerking: "Wij kijken uit naar deze nieuwe live variant van twee van onze podcasts omdat gesprekken met luisteraars erbij, die zich bovendien in het gesprek kunnen mengen, een bijzondere dynamiek aan de inhoud toevoegen. Het Nationale Theater biedt daar passende podia voor."

De Correspondent en HNT zien verwantschap in de manier waarop zij verhalen vertellen over de wereld en waarbij niet de waan van de dag het uitgangspunt is, maar het grotere verhaal dat hieraan ten grondslag ligt. Er zullen twee verschillende podcastseries gepresenteerd worden in Het Nationale Theater: De Rudi & Freddie Show en Goede Gesprekken. De liveversie van de Rudi & Freddie Show vindt plaats in een cafésetting in Theater aan het Spui in Den Haag. De opnames van Goede Gesprekken zijn in het donker, zodat de focus geheel op het luisteren ligt. "De live podcasts dragen bij aan de ontwikkeling van nieuw en innovatief aanbod in het theater, de podcasts van de Correspondent passen bovendien naadloos bij de thema’s en onderwerpen die wij in onze voorstellingen aansnijden", zegt Cees Debets, directeur Theater van Het Nationale Theater.

De Rudi & Freddie Show is in handen van de historicus Rutger Bregman de econoom Jesse Frederik. Zij werden recent nog door BNR Nieuwsradio onderscheiden met de Podcast Award 2018 in de categorie Zakelijk. Hun podcast zal gaan over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van historie, economie, maatschappij en politiek. De podcastserie Goede Gesprekken is handen van radiomaker Lex Bohlmeijer. Hij zal in gesprek gaan met mensen uit de politiek, kunsten, journalistiek en wetenschap, die een bijzonder en vaak onbekend verhaal hebben.

Voor kaarten en data, ga naar https://www.hnt.nl/voorstellingen/themas/228/De_Correspondent_live/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids