Gerard Cox na 25 jaar weer theater in

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Hij was het niet meer van plan, maar Bastiaan Ragas haalde hem over: na een kwart eeuw gaat Gerard Cox (78) weer de bühne op met een cabaretvoorstelling. Vooral heilige huisjes kunnen op zijn aandacht rekenen. Dit meldt RTL Boulevard.

Cox vindt dat er nog maar weinig vakgenoten zijn die ongepolijst hun mening durven te verkondigen: "De meesten zijn bang voor hun achterban, voor de pers of voor wat dan ook." De cabaretier wil daar niet aan mee doen; "Ik ga echt niet zitten denken: o, dat is een heilig huisje, daar moet ik van afblijven. Daar zijn heilige huisjes voor, om ze ondersteboven te schoppen." Daarnaast vindt hij het "teleurstellend dat weinig vakbroeders nog grappen over de islam durven te maken: dat is de politiek correcte terreur van nu."

Andere onderwerpen waar Cox graag zijn mening over wil ventileren zon onder andere de politieke partij DENK, het sinterklaasfeest en Sylvana Simons. Racisme bestaat volgens hem niet in Nederland: "Als je hier je best doet, kun je alles worden, of je nou wit of zwart bent."

Gerard Cox (Rotterdam, 1940), is onder ander bekend van de tv-series als Toen was geluk heel gewoon en 't Schaep met de 5 pooten, en als columnist van De Oud-Rotterdammer en de Feyenoord Krant. Wanneer zijn voorstelling te zien zal zijn is nog niet bekend.

Door: redactie Nationale Recreatiegids