Herman Brood Museum geopend in Zwolle

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Afgelopen zondag is in Zwolle het Herman Brood Museum officieel geopend met een benefietconcert in theater Odeon. Onder leiding van groot Brood-fan Johan Derksen werd er bijna veertigduizend euro opgehaald, waarmee het nieuwe museum is voorzien van een financiële basis. Dit meldt De Stentor.

Onder andere Hans la Faille (Cuby + Blizzards), Erwin Java (Wild Romance) en Jimi Bellmartin (Winnaar van de eerste editie van The Voice Senior) traden op voor de ongeveer 440 aanwezigen. "Het was een mooie middag. Iedereen was dik tevreden en zeer enthousiast", vertelt de oprichter van het museum, Ivo de Lange.

Volgens Johan Derksen, die de middag aan elkaar praatte, is het Brood-museum een aanwinst voor Zwolle: "Je hebt hier het eetpaleis van Jonnie Boer, het fantastische museum de Fundatie en daar pal tegenover zit nu het Herman Brood Museum. Het is een prachtig pand en heeft nu al een mooie collectie. Maar oprichter Ivo kan het niet alleen. Er is geld nodig om het museum op de been te houden. Vooral in de opstartfase."

In Zwolle zit nu al de Herman Brood Experience: de facto al een museum, maar nu gaat het ook echt zo heten. Het is gehuisvest in een pand in het centrum van Zwolle, waar op de eerste verdieping drie zalen zijn gewijd aan de in Zwolle geboren artiest. Samen met de familie van brood is hier een permanente tentoonstelling te zien die onder andere bestaat uit foto's, privévoorwerpen, kunst, film en geluid. De Experience heeft sinds de opening in april 2017 vijftigduizend bezoekers getrokken.

Door: redactie Nationale Recreatiegids