Nieuw museum voor hedendaagse kunst in Amersfoort

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Amersfoort is een nieuwe museum rijker: Musiom. Het wil een podium bieden aan hedendaagse kunst, met een focus op bekende Nederlandse kunstenaars die zijn geboren rond de jaren vijftig. Dit meldt MuseumActueel. 

Volgens een persbericht van het gloednieuwe museum wordt deze generatie gekenmerkt door individualisme, wat leidt tot een grote verscheidenheid in hun werk. Dit werk is nu vooral nog te bewonderen in galeries en op kunstbeurzen, maar nog nauwelijks in een museale omgeving.

"Dit is een mooi moment om daar verandering in te brengen: de meeste generatiegenoten zijn nog actief in de kunstwereld en enthousiast betrokken bij het museum. Zo kan de ontwikkeling van hun kunst over de afgelopen veertig jaar goed in kaart worden gebracht", zo meldt het persbericht.

Momenteel is de openingsexpositie te zien, met werken van zeventien hedendaagse kunstenaars. Deze loopt nog tot en met 30 december. Daarna wil het museum driemaal per jaar een wisseltentoonstelling laten plaatsvinden. Musiom is gevestigd in een modernistisch gebouw uit 1964, dat tot 2005 de thuisplaats was van de Doopsgezinde en Remonstrantse Kerk. Na een uitgebreide verbouwing kan het nu volwaardig als nieuwe kunsttempel fungeren. Het museum is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Voor meer informatie: https://musiom.art/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids