TextielMuseum wint belangrijke internationale prijs

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Het TextielMuseum uit Tilburg heeft tijdens het The Best in Heritage-congres de Project of Influence Award 2018 gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt door een internationale vakjury in het Kroatische Dubrovnik. Dit meldt het TextielMuseum.

Vorig jaar won het museum in Tilburg nog de BankGiro Loterij Museumprijs 2017. Het winnen van deze prijs was aanleiding voor de jury om het TextielMuseum te nomineren voor The Best in Heritage 2018. Elk jaar selecteert een internationale jury wereldwijd de beste en meest succesvolle projecten om zich te komen presenteren tijdens het jaarlijkse congres. De projecten worden onder andere beoordeeld op hun kwaliteit en de manier waarop erfgoed op vernieuwende wijze toegankelijk wordt gemaakt.

Uit de 48 genomineerde projecten werd het TextielMuseum door een vakjury gekozen als wereldwijd het meest vernieuwende en invloedrijke concept. De publieksprijs ging naar het project The Lost Palace in Whitehall Palace (Londen). 

The Best in Heritage

The Best in Heritage is een initiatief van Europa Nostra (dat zich bezighoudt met het behoud van cultureel erfgoed in Europa) en The International Council of Museums (ICOM). Het heeft vertegenwoordigers uit onder andere Europa, de Verenigde Staten, China, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Australië en Canada. Tijdens het jaarlijkse congres van de organisatie worden de prijzen uitgereikt aan de meest succesvolle projecten op het gebied van cultuur en erfgoed. Nederland won vorig jaar ook al de Project of Influence Award: de prijs ging toen naar Micropia, het wetenschapsmuseum van Artis.

Door: redactie Nationale Recreatiegids