Uitmarkt in aangepaste vorm op Museumplein in Amsterdam

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De Uitmarkt in Amsterdam, die wordt gezien als de landelijke opening van het theaterseizoen, is dit weekend live vanaf het Museumplein. Nog niet in de bekende vorm met binnen- en buitenpodia, een boekenmarkt en infostands, maar in een aan de coronacrisis aangepaste vorm, met een openluchttheater.

Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er voorstellingen op het plein. Wie daarbij aanwezig wil zijn, moet reserveren voor een zitplaats en een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag meebrengen. Voor tv-kijkers wordt er tijdens speciale uitzendingen geschakeld naar diverse culturele locaties elders in het hele land, waar onder anderen Plien en Bianca en Anne Wil Blankers bijdragen leveren.

Het eerste deel van vrijdagavond, gepresenteerd door Buddy Vedder, staat geheel in het teken van Doe Maar. Artiesten als Jamai, OG3NE, Ruth Jacott en Rob Dekay brengen dat ten gehore, archiefbeelden van concerten van de legendarische groep vullen het geheel aan. Daarna staan er vier cabaretiers van het collectief de Comedytrain op het programma: Sanne Wallis de Vries, Rayen Panday, Kasper van der Laan en Howard Komproe.

De tweede avond presenteert Eric Corton een gemengd programma, met onder meer muziek, dans, poëzie en komedie. Het wordt ingevuld door artiesten als Douwe Bob, Hans Klok en Tania Kross. Daarna treedt soulzanger Steffen Morrison op met zijn Band of Brothers. Frits Sissing en Romy Monteiro begeleiden de derde avond, met als thema musical. Er zullen voorproefjes worden gegeven van allerlei producties die komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn, zoals Titanic, Diana & Zonen en The Sound of Music. Verder worden de Musical Awards uitgereikt.

Door: ANP