Tymon de Laat vereeuwigt Jeangu Macrooy levensgroot in Rotterdam

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Jeangu Macrooy wordt vereeuwigd op een levensgrote muurschildering in Rotterdam voor het songfestival. Kunstenaar Tymon de Laat begint binnenkort aan het kunstwerk, dat naast Rotterdam Ahoy komt.

De muurschildering is een van de projecten die door zogeheten 'citydressers' van het Eurovisie Songfestival worden ingezet, zodat Rotterdam er tijdens het liedjesfestijn op zijn best uitziet. Het initiatief van deze muurschildering komt van Stichting Hiphop In Je Smoel.

Tegenover Rotterdam Ahoy zal De Laat tussen 5 en 19 april werken aan zijn nieuwe schildering. "De hoopvolle blik van Jeangu staat gericht op de horizon en de toekomst, waarbij het licht van de nieuwe dag op zijn gezicht zal strijken. Op de achtergrond komen vele plant-achtige vormen, die geïnterpreteerd kunnen worden als bladeren of wortels", vertelt De Laat, die bijna klaar is met de schetsen, over het werk. De kleurrijke plant-achtige vormen staan volgens hem voor de diversiteit van de maatschappij en het vrij zijn om alle kanten op te groeien.

Naast een muurschildering heeft Stichting Hiphop In Je Smoel ook een ander project opgezet om Rotterdam 'aan te kleden'. Op de parkeerplaats naast Rotterdam Ahoy zullen kunstenaars uit zes deelnemende landen gezamenlijk werken aan een streetart-installatie bestaande uit grote zeecontainers.

Zes kunstenaars gaan aan de slag met het thema 'The Embrace', waarmee ze de stad Rotterdam haar gastvrijheid laten uitstralen. Van 6 tot en met 15 mei zijn de kunstenaars aan het werk op de zeecontainers. Ook komt er een uitkijktoren naast de installatie voor bezoekers.

Door: ANP