Slag om de Schelde en andere grote films dit jaar al op Netflix

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Enkele grote Nederlandse films, die nog niet in de bioscoop te zien zijn geweest, verschijnen dit jaar al op Netflix. Dat maakte de streamingdienst donderdag bekend tijdens een perspresentatie.

Zo ook De Slag om de Schelde, de duurste Nederlandse film in vijftien jaar tijd. De oorlogsfilm beleefde vlak voor de lockdown een grote première, maar de release moest worden uitgesteld omdat de bioscopen dicht moesten. De film zal na de release op het witte doek te streamen zijn.

Ook de nog niet verschenen film Mijn beste vriendin Anne Frank, over de beste vriendin van Anne, maakt dit jaar al zijn debuut op de streamingdienst. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de nieuwe romantische komedie Just Say Yes, met onder anderen Yolanthe Cabau en Jim Bakkum, dit jaar op Netflix komt.

Netflix kondigde donderdag eveneens aan dat de speelfilm Buladó, de Nederlandse inzending voor de Oscars, vanaf 5 maart te streamen is. Ook werd bekendgemaakt dat het derde deel van de familiefilm Misfit vanaf 23 april online staat en dat wordt gewerkt aan een spin-off. Kijkers staan in 2021 ook onder meer de Undercover-spinoff Ferry, de serie Dirty Lines en de eerste Nederlandse Netflix-original film Forever Rich te wachten.

Door: ANP