Nieuwe musical Zodiac in Koepelgevangenis Breda

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In de voormalige Koepelgevangenis van Breda gaat volgend jaar april de nieuwe Nederlandse musical Zodiac in première. De voorstelling zal als de coronamaatregelen dat toelaten drie maanden spelen op deze bijzondere locatie, maakte de producent zaterdag bekend.

Door samen te werken met onder meer het Chassé Theater is het gelukt om volgend jaar een grote musical in Breda op te voeren. De choreografie van Zodiac is in handen van Stanley Burleson en Dick van den Heuvel nam het script voor zijn rekening. De cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

Bezoekers zien in Zodiac de toekomst van de aarde vanuit de ogen van de twaalf sterrenbeelden. De voorstelling speelt zich letterlijk in de lucht af. Door de ronde zaal en enorme hoogte van de koepel worden bezoekers aan alle kanten door het verhaal omgeven. "Zodiac de musical is een theaterspektakel dat verbindt en aanzet tot kritisch nadenken over de toekomst," laat producent Peet Nieuwenhuijsen weten. "We geloven dat het verhaal relevanter is dan ooit en dat het belangrijk is dat de thema’s uit de voorstelling aangekaart worden."

Zodiac is volgend jaar van april tot en met juni te zien. De kaartverkoop start op 14 januari.

Door: ANP