Heropening Sprookjesbos Valkenburg niet zonder slag of stoot: 'Hell of a job'

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
De wederopbouw van het oudste sprookjesbos van het land wordt een ‘hell of a job’ genoemd door de medewerkers. Het attractiepark in Valkenburg heeft een ruige periode achter de rug, getekend door vandalisme, een ongeluk met een attractie, faillissement en een brand, meldt 1Limburg.

In eerste instantie was de verwachting dat het park met Pasen weer open kon, maar vanwege de tegenslagen die het Sprookjesbos heeft meegemaakt duurt het ietsje langer. Nu staat de opening gepland voor 1 juli.

Niet definitief gesloten

Het sprookjesbos werd in 1950 door Bruno Bruck geopend. Hij wilde een park neerzetten voor zijn dochter, maar het bos groeide al snel uit tot een plek waar gezinnen een leuke dag konden hebben. Het Sprookjesbos groeide uit tot een bekende attractie, maar kende een aantal tegenslagen de afgelopen jaren. Het kampte met terugdringende bezoekersaantallen en het lukte de laatste eigenaar niet om winst te maken, waardoor hij besloot om het park te sluiten. Dat was niet definitief; volgens de curator stonden kopers in de rij.

Verdwenen attracties

Een aantal attracties die door de vorige uitbater zijn aangeschaft worden nu weer weggehaald. Het gaat om de paardenbaan en de Ballonnencarroussel Calidius. Die laatste kwam twee jaar geleden in het nieuws nadat er een ongeluk mee gebeurde, waarbij drie bezoekers gewond raakten.

Omdat het onderzoek naar het ongeluk nog niet is afgerond, staat de attractie er momenteel nog wel. Het is de bedoeling dat die daarna uit het park verdwijnt.