Efteling begint met de afbouw van Hans & Grietje

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Het sprookje Hans & Grietje in de Efteling moet worden vernieuwd. Het pretpark in Kaatsheuvel schrijft dat het Snoephuisje in ‘te slechte staat verkeert’ en volledig wordt vernieuwd. 

Dat het sprookje toe is aan een renovatie, wordt duidelijk als je beseft dat het snoephuisje in de jaren vijftig is gebouwd met hout en steengaas. Volgens projectleider Mark Elings hebben deze materialen geen lange levensduur. In eerste instantie hoopte de Efteling dat alleen de buitenkant moest worden gerenoveerd, maar nu blijkt dat het hele Snoephuisje moet worden vervangen.

Terug in identieke staat

Om een identiek huisje te realiseren is eerst een 3D-scan gemaakt van het Snoephuisje en de omgeving. Zo is precies in kaart gebracht welke snoepjes waar zitten. Sloopwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen, zo is te zien op X. Op een afbeelding is te zien dat het pretpark al een omheining om het sprookje heeft geplaatst.

Het doel is dan ook om een identiek huisje neer te zetten. Het scheelt voor de Efteling dat zij ook nog een aantal originele mallen hebben liggen. Naar verwachting gaat het Snoephuisje in het najaar weer open voor publiek.