Attractiepark De Waarbeek trapt zomerseizoen af met twee nieuwe attracties

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
Ondanks het nostalgische karakter van Attractiepark De Waarbeek is het nodig om te blijven vernieuwen. Om zowel het seizoen af te trappen als het honderdjarige jubileum van De Waarbeek te vieren, openen er twee nieuwe attracties in het Hengelose attractiepark, meldt AD. 

De eerste bezoekers van het attractiepark in Hengelo zijn er helaas niet meer, maar dat laat ook zien hoe lang De Waarbeek al plezier biedt aan haar bezoekers. Op 1 juni bestaat het pretpark honderd jaar. Reden voor een feestje.

Met allerlei oude attracties – zoals de rodelbaan die uit 1930 stamt – heeft het pretpark een nostalgisch karakter gekregen door de jaren heen. Dit jaar ontbreekt echter wel een andere oude attractie, de oude zweefmolen uit 1940. Een gemis voor directeur Kevin Moespot.

Vorig jaar werd de zweefmolen namelijk vernield door storm Pia. Een conifeer viel op het toestel waardoor de attractie onherstelbaar werd beschadigd. Moespot wilde de zweefmolen graag vervangen. “Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een nieuwe attractie op deze plek: Pelle’s Uitkijktoren.”

Nieuwe attracties

In Pelle’s Uitkijktoren moeten bezoekers hun spierballen gebruiken. Met een touw trek je een stoeltje omhoog, om vervolgens in de top te genieten van een uitzicht over het park. Een stukje verderop in het park staat Twekky’s Dierenmolen, eveneens een nieuwe attractie van De Waarbeek.

100 jaar Waarbeek Feest

Zoals gezegd bestaat het attractiepark op 1 juni precies 100 jaar. Om dat te vieren heeft De Waarbeek organiseert daarom het ‘100 Jaar Waarbeek Feest’. Het wordt gevierd met het Familiefestival op 13 en 14 juni, waar Snollebollekes en De Alpenzusjes zullen optreden. Later in het jaar kunnen bezoekers ook naar het Food Circus, op 7 en 8 september. Daarnaast is er een kans dat er in juni nóg een nieuwe attractie in het park komt te staan. Moespot hoopt die volgend jaar te kunnen presenteren.