Aanbouw vakantiepark Brabantse Wal van start

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
In Bergen op Zoom wordt momenteel de eerste fase van de aanbouw van een nieuw vakantiepark, Brabantse Wal, gestart. Het vakantiepark moet over negen maanden klaar zijn. Ontwikkelaar Klaas Odink stelt dat het park mensen ‘dichter bij de natuur moet brengen’. Om een huisje op het park te kopen heb je wel op zijn minst 3 ton nodig. Dat meldt Zuidwest Update.

Negen hectare groot, 97 vakantiewoningen en 10 Tiny Houses. Negen hectare staat gelijk aan ongeveer 18 voetbalvelden. Op dit terrein komen geen chalets te staan, maar vakantiehuizen van ‘steen op steen’. Deze worden te koop aangeboden door Landal Greenparcs. Huizen die niet worden verkocht zullen worden verhuurd door het vakantieparkbedrijf.

‘Natuur centraal’

Volgens de ontwikkelaar en de website ‘staat de natuur centraal’ in het vakantiepark. “We proberen de natuur bij mensen te brengen in mooie recreatiewoningen”, aldus de ontwikkelaar. Odink stelt dat het een park met luxe wordt, zoals Landal zich wil profileren.

De ontwikkelaar denkt dat het vakantiepark een toegevoegde waarde wordt voor de omgeving. Hij stelt dat de schoonmaak niet door Landal wordt gedaan en dat het mogelijkheden biedt voor lokale horecaondernemingen en winkeliers.

Prijs voor huizen

Om een huisje te kopen heb je echter wel enig kapitaal nodig. De goedkoopste vakantiehuisjes op het park worden voor 330.000 euro aangeboden. Dit is de prijs voor een vakantiehuis voor vier personen. De ‘8-Persoons Extra Luxe Wellness’-vakantiehuizen staan te koop voor bijna 620.000 euro. Deze zijn onder meer uitgerust met vierbadkamers, een sauna, hottub, buitenhaard en buitendouche.