Dit is de nieuwe directeur van de Efteling

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
De vacature voor parkdirecteur in de Efteling is vervuld. Willem Roskam, momenteel directeur Technologie & Operations bij NPO. Nu kiest hij ervoor om zijn carriere voort te zetten in het pretpark in Kaatsheuvel. Vanaf 3 juni gaat Roskam zich buigen over technologie en innovatie bij de Efteling, meldt Looopings.

Voordat Roskam bij de Publieke Omroep ging werken was hij onder meer in dienst bij mediagigant Talpa. De keuze om bij de Efteling te komen werken was volgens Roskam ‘een dilemma’, omdat hij het nog wel naar zijn zin heeft bij de NPO. Toch kiest hij ervoor om bij de Efteling te werken omdat hij zich ‘herkende in de functie’.

Technologie voor ervaringsverbetering

Het pretpark bij Kaatsheuvel wil de komende jaren meer inzetten op technologie om de ervaring van bezoekers te verbeteren en om het werk in het pretpark makkelijker te maken. Roskam stelt dat hij dit bij de NPO en bij Talpa ook al deed.

Bang voor rollercoasters

Ondanks dat het klinkt alsof Roskam enthousiast is over de functie in de Efteling, kun je hem niet per se omschrijven als een echte pretparkfanaat. Zo zegt hij dat hij eigenlijk bang is voor achtbanen. Hij is trouwens niet de enige: ook Fons Jurgens van de Efteling vindt een achtbaanritje spannend. Ondanks zijn angst voor achtbanen noemt Roskam het ‘natuurlijk fantastisch’ dat hij gaat beginnen bij het pretpark.

Roskam gaat het vijfkoppige directieteam versterken. Hij wordt collega van algemeen directeur Fons Jurgens, financieel directer Daan van Baarsen, directeur park en resorts Nicole Scheffers en directeur product, markt en imago Koen Sanders.