Nieuw boulderparcours voor kinderen in de maak bij Klimrijk Brabant

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Klimrijk Brabant is gestart met de bouwwerkzaamheden van een nieuwe activiteit: een outdoor boulderparcours, bestaande uit acht klimrotsen. Volgens de organisatie een ‘unieke opzet’ in Nederland. De klimactiviteit is vanaf 20 april te bezoeken, meldt Klimrijk.

De activiteit is bestemd voor kinderen van vier tot twaalf jaar oud. Het bevat onder andere een arch en een rots van drie meter hoog. General manager Marcel Strijks: “We wilden graag een extra toevoeging voor kinderen bij Klimrijk en al snel kwamen we op het boulderen uit. We willen op deze manier kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met het klimmen, zonder helm en zonder zekering.”

Meerdere opties

Het parcours is geschikt voor allerlei niveaus. Zo kunnen volgens Strijks zowel kinderen die klimmen nog spannend vinden als de ‘klimgeiten’ zich vermaken in het outdoor klimparcours.

De activiteit wordt naast het nettenparcours gebouwd. Er kan de hele dag worden geboulderd als je de activiteit boekt. “We kijken ernaar uit om de kinderen aan het boulderen te krijgen in de buitenlucht”, aldus Strijks.