Pretpark, vakantiepark en entertainmentcenter ontwikkelen eigen opleiding

Door Johanne Levinsky
3 min
Samen met Gilde Opleidingen hebben Attractiepark Toverland, vakantiepark De Schatberg en Fun & Entertainment Center Sevenum (FEC) een nieuwe opleiding ontwikkeld: de bbl-opleiding Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality (mbo-niveau 3). Toekomstig studenten kunnen zich hier sinds begin februari voor aanmelden. Dit meldt Toverland. 

Noord-Limburg is een aantrekkelijk regio voor recreatiebedrijven. Toverland is een succesvol pretpark met veertig attracties, vakantiepark De Schatberg is het gehele jaar open voor toeristen en bij FEC Sevenum kunnen gasten tal van activiteiten doen. Er werken honderden medewerkers bij deze bedrijven, maar tegelijkertijd is het voor hen ook een uitdaging om de juiste mensen te vinden. Om die reden is vanuit deze unieke samenwerking een opleiding ontstaan.

Praktijkervaring

Op de bbl-opleiding hebben studenten directe toegang tot praktijkervaring in Toverland, De Schatberg en FEC. Gilde Opleidingen verzorgt het onderwijs dat aansluit op het werkveld. Het tweejarig traject waarin studenten worden opgeleid tot Medewerker Leisure & Hospitality start na de zomervakantie van 2024. Er is aandacht voor frontofficewerkzaamheden, horeca, veiligheid en animatie. Studenten zijn 24 tot 32 uur verbonden aan het attractiepark, vakantiepark en FEC, en wisselen daarin ook af. Een dag in de week krijgen ze op locatie les van docenten van Gilde Opleidingen.

Op zaterdag 24 februari is een open dag en kunnen toekomstig studenten kennismaken met de bedrijven, werkplekken en bbl-opleiding.