Beekse Bergen legt laatste hand aan nieuw evenement Light Safari

Door Nationale Recreatiegids
4 min
De afgelopen dagen is Safaripark Beekse Bergen druk bezig met het leggen van de laatste loodjes aan de Light Safari, het grootste licht-event van de Benelux. Tijdens het evenement is het park in de avonduren versierd met allerlei grote lichtgevende dieren. Dat meldt Beekse Bergen.

Verspreid over een wandelroute van bijna twee kilometer staan meer dan drieduizend lichtgevende objecten in de vorm van dieren, bloemen en planten, met als spektakelstuk een tien meter hoge lichtgevende boom.

Maar liefst 150 artiesten hebben negen weken lang in China gewerkt aan de objecten. Ongeveer 30 technici zijn meegereisd naar Nederland en zijn de afgelopen vijf weken druk bezig geweest om het park klaar te maken voor de opening op 7 december.

Kleurzones

De verlichte wandelroute, die is onderverdeeld in verschillende kleurzones, is speciaal ontworpen voor Beekse Bergen. Bezoekers krijgen onderweg allerlei informatie over de rol van kleuren in de natuur. “De aantrekkingskracht van licht op de mens speelt hierbij een centrale rol”, aldus Rens Willemsen, General Manager van Safaripark Beekse Bergen.

Ook is het park tijdens de gehele periode gehuld in winterse sferen met sfeerverlichting en warme kampvuren. Daarnaast is er een winterplein met een schaatsbaan en meerdere foodtrucks.

Samenwerking

Het evenement is een samenwerking tussen Beekse Bergen en Talpa Network. Zij zochten samen naar een manier om bezoekers ‘een unieke ervaring te bieden’.

De Light Safari is van donderdag 7 december tot en met zondag 25 februari te zien in het park. De kleurrijke verlichting gaat op donderdag tot en met zondag aan om 17.00 uur en verlicht het park tot 21.30 uur. In de kerst- en voorjaarsvakanties is de Light Safari elke dag te bezoeken.

Entree voor het evenement zijn niet inbegrepen in de reguliere dagentree. Wel is het mogelijk om een combinatieticket te kopen. Dat kan op www.beeksebergen.nl/lightsafari.