DierenPark Amersfoort verwelkomt nieuwe dieren: ‘Bij deze soort zijn vrouwtjes de baas’

Door Nationale Recreatiegids
2 min
DierenPark Amersfoort verwelkomt vijf nieuwe dieren in het park. Daar zijn vijf rode-vari’s aangekomen. Met de komst van de diertjes is er een nieuwe soort in de dierentuin te zien. Dierverzorger Richard van Sluis zegt dat het goed gaat met de dieren, meldt DierenPark Amersfoort.

“De apen lijken goed te wennen aan hun nieuwe onderkomen”, aldus Richard. De groep bestaat uit een koppel en drie jongen. Zij zullen de komende tijd hun nieuwe binnenverblijf verkennen, waarbij ze gedeeltelijk gebruik maken van het eiland. “Voordat de vari’s het hele eiland kunnen verkennen, gaan de dieren enkele weken in quarantaine, zodat de dierenarts onder andere medische checks kan uitvoeren”, licht de dierverzorger toe. Bij vari’s zijn trouwens de vrouwtjes de baas. “Opvallend is dat deze actieve dieren ondersteboven kunnen hangen aan hun staart. Ook kunnen ze veel kabaal maken. Zij schreeuwen om soortgenoten te alarmeren en om met elkaar te communiceren. Bezoekers kunnen dan ook opgeschrikt worden door het lawaai”, zegt Richard.

In de natuur komen vari’s voor op Madagaskar. Daar wordt de soort ernstig bedreigd, doordat er veel bomen in hun leefomgeving worden gekapt. Daarom is het dierenpark blij dat zij de dieren mogen ontvangen.