Tegenvaller voor Efteling: Grand Hotel opent pas in 2025

Door Nationale Recreatiegids
3 min
In eerste instantie stond de opening van het Efteling Grand Hotel gepland op eind 2024. Dat gaat het themapark echter niet halen. De nieuwe verwachte opening is in 2025. De werkzaamheden liepen vertraging op, doordat een van de bouwers recent in de financiële problemen kwam. Volgens directeur Park & Resorts van de Efteling, Nicole Scheffers, is het bedrijf overgenomen en weer druk om het hotel te bouwen, meldt Omroep Brabant.

Het liep allemaal op rolletjes, totdat het bedrijf dat de prefab-onderdelen voor het hotel maakt, Byldis Prefab, in september failliet werd verklaard.

Planning

De Efteling liet kort na het nieuws van het faillissement weten dat er niets zou veranderen aan de planning van de bouw. Dat blijkt nu dus toch wel het geval te zijn. Volgens Scheffers is de bouwplanning gewijzigd omdat ze nu samenwerken met een andere partij.

Een aantal werkzaamheden die eigenlijk in september al van start moesten gaan, zijn door het faillissement uitgesteld tot januari 2024. Daardoor loopt de bouw van het luxe hotel vertraging op. De streefdatum van eind 2024 wordt in ieder geval niet gehaald, maar de Efteling wil niet krijt wanner het hotel precies haar deuren opent. Dat wordt op een later moment bekendgemaakt.

Enorm hotel

Het Efteling Grand Hotel is het grootste hotel op het terrein van de Efteling. Het krijgt zeven verdiepingen, 140 kamers en bijna 700 bedden. Ook komen er twee restaurants, twee winkels en een zwembad in het Grand Hotel.