Efteling steekt 8 miljoen in opknapbeurt Piraña

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Bezoekers van de Efteling moeten een aantal maanden wachten voordat zij weer een ritje in de wildwaterbaan Piraña kunnen maken. De attractie sluit vanwege een grote onderhoudsbeurt. Daar steekt de Efteling een bedrag van 8 miljoen euro in, meldt Looopings.

Nieuwe rotsen, nieuwe watereffecten en onderhoud. De Efteling heeft flinke plannen voor de opknapbeurt van de waterattractie. Dat is volgens uitvoerder Frank Poels ook nodig. Een aantal rotspartijen en watervallen dateren nog uit 1983, toen de attractie voor het eerst werd geopend.

Met de nieuwe rotsen komt er meer ‘gelaagdheid en detaillering’ in de decoratie. De rotsen worden zo echt mogelijk gemaakt en moeten lijken op rotsblokken uit Midden-Amerika.

Watereffecten

Naast nieuwe rotsen krijgt de attractie ook nieuwe watereffecten. Die schieten van alle kanten waterstralen op de bezoekers. Verderop in de waterbaan ga je onder een oud en lekkend aquaduct door, waar het water zo de boot in loopt. Ook kom je op een gegeven moment twee Inca-beelden tegen die de weg versperren met een gordijn van water.

Energiezuinig

De Efteling wil energiezuinig omgaan met de attractie. Zo worden er acht nieuwe, energie-efficiënte pompen geïnstalleerd. Het zorgt er wel voor dat het onderhoud lang duurt. Er moeten nieuwe aansluitingen worden aangelegd en de besturingskast moet vervangen worden. Dat betekent nieuwe leidingen, kabels en noodverlichting. Tijdens de werkzaamheden wordt ook het beton in de baan hersteld en krijgt de buitengevel een likje verf.

Het themapark denkt dat de attractie tot eind juni dicht blijft. Poels hoopt dat zij eerder klaar zijn met de werkzaamheden.