Glijbaanbouwer Van Egdom failliet, doorstart waarschijnlijk mogelijk

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Afgelopen dinsdag werd de Nederlandse fabrikant Van Egdom Recreatietechniek failliet verklaard. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in het bouwen van waterglijbanen voor zwembaden en attractieparken. Er is een curator aangesteld en er wordt onderzocht of er een mogelijkheid is voor een doorstart. Meerdere bedrijven zouden geïnteresseerd zijn om Van Egdom over te nemen. Dit meldt Looopings. 

Van Egdom, met zijn hoofdkantoor in De Meern in Utrecht, werd opgericht in 1965. Gedurende de jaren zijn er volgens de eigen website meer dan 7500 projecten in 35 landen gerealiseerd. Bezoekers van het Tikibad van Duinrell, Aqua Mexicana in Slagharen, vakantiepark Hof van Saksen en Aqualibi in Walibi Belgium zijn hoogst waarschijnlijk wel eens van een creatie van Van Egdom afgegleden. 

Overname en doorstart

Bij het uitspreken van het faillisement is Mieke Stap aangesteld als curator. Zij heeft afgelopen week onderzocht wat de mogelijkheden voor het bedrijf zijn. Volgens de persvoorlichter van het bedrijf was er na één dag al interesse om het bedrijf over te nemen, de curator stelt daarom dat een doorstart binnen twee weken haalbaar moet zijn. De productie van Van Egdom gaat daarom ook gewoon door, en wordt niet stilgelegd. De hoop is dat over twee weken het bedrijf kan doorgaan als vanouds, maar dan onder een andere vlag. Wie de geïnteresseerde partij is, is nog niet duidelijk. 

Door: Nationale Recreatiegids