Bezoekersaantal DierenPark Amersfoort flink omhoog, nog niet op pre-corona niveau

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het afgelopen jaar bezochten iets meer dan 800 duizend mensen hiet DierenPark in Amersfoort. Dat is 40 procent meer dan het jaar daarvoor. De aantallen van voor de pandemie zijn echter nog niet bereikt, maar het bestuur is optimistisch. Dit meldt Looopings. 

In 2021 trok het park 579.000 bezoekers. Het jaar daarvoor, in 2020, lag dat aantal nog lager, op 546.000. 2020 was ook op andere vlakken geen goed jaar, zo moesten toen twee ontsnapte chimpansees worden afgeschoten omdat ze mogelijk een gevaar voor de bezoekers vormden. Voor de pandemie lagen de cijfers nog wel wat hoger echter. Toen trok de dierentuin zo'n 900 duizend bezoekers per jaar, met zelfs meer dan een miljoen in 2017. 

Positief gestemd

Bij het DierenPark Amersfoort wordt tevreden teruggekeken op het afgelopen jaar. De eerste maand van 2022 was het park nog dicht vanwege de lockdown. Dat het park desondanks terug is gegroeid naar de cijfers van voor de pandemie noemt de voorlichtster een positief teken.  Evenementen als de Warme Winteravonden en DinoAdventures hebben volgens haar aan bijgedragen aan dit herstel. 

Door: Nationale Recreatiegids