Bloemenattractie FloriWorld in Aalsmeer gooit het bijltje erbij neer

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het had een florerende attractie met 350 duizend bezoekers per jaar moeten worden waar de Nederlandse bloemensector in het zonnetje wordt gezet. Het liep helaas anders dan gepland, en het concept zorgde maar voor een paar duizend bezoekers. De initiatiefnemers hebben nu besloten de handoek in de ring te gooien. Dit meldt Looopings.

Het park in Aalsmeer was gericht op liefhebbers van planten en bloemen. Het project werd eind 2019 geopend en wilde meeliften op het succes van de Keukenhof, dat toen erg veel bezoekers trok. De pandemie gooide echter roet in het eten, en het park moest meerdere keren sluiten. De website vermeld dat FloriWorld nu tijdelijk gesloten is, maar de kans is vrij groot dat de deuren dicht zullen blijven. 

Flinke investering

FloriWorld was een initiatief van bloemenveiling Royal FloraHolland, promotiebedrijf Bloemenbureau Holland en ontwikkelaar Dutch Experience Group. Het 29 miljoen euro kostende belevingscentrum bestond uit veertien interactieve ruimtes en shows, met een oppervlakte van zo'n 3500 vierkante meter. De flop wordt door het park zelf toegeschreven aan het wegblijven van Aziatische toeristen, die door de pandemie Nederland niet konden bezoeken. Momenteel wordt onderzocht of er nog een doorstart kan worden gemaakt. 

Door: Nationale Recreatiegids