Nieuw onthulde logo van GaiaZoo in Kerkrade krijgt veel kritiek

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Afgelopen week onthulde het GaiaZoo in Kerkrade zijn nieuwe logo en slogan. Op de facebookpagina van de dierentuin blijkt echter dat velen zich niet herkennen in de nieuwe stijl en niet blij zijn met de verandering. Dit meldt Looopings.

De Limburgse dierentuin koos voor een nieuwe uitstraling en een nieuw logo, waarin als het ware de menselijke vingerafdruk op de aarde wordt getoond. Daarnaast zijn de lijnen ook een verwijzing naar het heuvelachtige landschap in Limburg. Het oude logo was wat avontuurlijker en had een meer dierlijke uitstraling. 

Negatieve reacties

Bezoekers zijn echter niet te spreken over de nieuwe uitstraling. Veel vinden het te zakelijk en te strak, en niet passen bij het avontuurlijke en vooral gezellige gevoel dat zij hebben in de dierentuin. Enkelen benoemen het ook zonde van het geld in tijden van recessie en inflatie. Zij zijn van mening dat het geld beter elders had kunnen worden besteed. Het logo wordt ervaren als koud en kil. De uitleg die GaiaZoo erbij geeft weet de gemoederen ook niet te sussen. Als een logo uitleg nodig heeft, is het niet een heel sterk teken", luidt bijvoorbeeld een reactie. 

Door: Nationale Recreatiegids