Walibi komt met plattegrond en indeling Bright Nights

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Afgelopen week heeft Walibi Holland bekendgemaakt hoe het park zal worden ingedeeld tijdens de eerste editie van Bright Nights, de winteropenstelling van het park die voor het eerst zal plaatsvinden. Dit meldt Looopings. 

De Bright Nights zullen plaatsvinden op twaalf dagen tussen maandag 26 december en zondag 8 januari. Op de plattegrond die het park heeft gepubliceert is te zien dat een aantal attracties niet open zullen zijn. Het gaat hierbij om Wildwaterbaan El Rio Grande, watergevecht Splash Battle, treintje Walibi Express en enterprise G-Force. Ook is het hele themadeel Zero Zone, tussen de Donut Factory en de voormalige kinderboerderij geen onderdeel van de Bright Nights. Daar staan rollercoaster Lost Gravity, frisbee The Tomahawk, kinderachtbaan Drako en waterbaan Crazy River.

Geen clichés 

Tijdens het winterevenement zal het park worden versierd met veel lichten en lasers. Zo zullen er lichtshows te zien zijn bij de achtbanen Condor, Speed of Sound en Untamed. Het reuzenrad La Grande Roue wordt volgehangen met meedraaiende lasers. Walibi heeft er bewust voor gekozen om geen cliché-elementen als een schaatsbaan, een kerstmarkt of een langlaufbaan toe te voegen, vertelt directrice Mascha Taminiau in een memo. 

Lasergamen met Santa

Verder zijn er ook speciale activiteiten ingericht. Zo kan in restaurant Club W.A.B. en het aangrenzende BizNiz Center worden gelasergamed in een ruimte die is ingericht als Santa's Workshop. Verder zorgt Walibi voor een kerstsfeertje bij de botsauto's, de oldtimerbaan en vrijevaltoren Space Shot. 

Door: Nationale Recreatiegids