Noordbrabants Museum opent tentoonstelling over de Efteling

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Tussen zaterdag 4 maart en zondag 21 mei 2023 kan men in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch meer leren over de Efteling. Het museum heeft dan namelijk de expositie  Efteling: De Tentoonstelling in huis. Dit meldt Looopings.

In Eftelling: De Tentoonstelling worden meer dan honderd objecten tentoongesteld. Het is voor het eerst dat een museum buiten het park zelf een dergelijke expositie in huis haalt. De tentoonstelling geeft aandacht meerdere grote mijlpalen uit de geschiedenis van het park. Daarnaast wordt er ook gekeken naar hoe het park zich nu ontwikkeld in de huidige maatschappij.

Schetsen en spiegels

De voorwerpen komen uit de 'schatkamers' van het attractiepark. Tussen de tentoongestelde stukken zitten originele schetsen van Anton Pieck en de eerste spiegel van Sneeuwwitje. Daarnaast zullen ook veel voorwerpen uit het recentelijk gesloten en gesloopte Spookslot te zien zijn.  Efteling-medewerkers, waaronder een ontwerper en een decorateur, geven in kleine minidocumentaires commentaar over hun werkzaamheden in het park. In de laatste zaal zal volgens de organisatie een "een typisch Eftelingse afsluiter" te zien zijn. Maar het is nog onduidelijk wat dit in zal houden. 

Door: Nationale Recreatiegids