Topman Bob Chapek Disney vervangen door voorganger

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Bob Chapek, de baas van de Walt Disney Company, is onverwachts ontslagen door het bestuur van het bedrijf. Zijn opvolger is tevens ook zijn voorganger, Bob Iger, die vijftien jaar lang algemeen directeur was, keert namelijk terug. Dit meldt Looopings.

Chapek moet per direct opstappen. Hij was erg impopulair wegens een aantal controversiële beslissingen die hij nam op gebied van prijsstijgingen en bezuinigingen, hoewel veel van deze plannen al onder Iger waren genomen. Daarnaast kreeg Chapek kritiek dat hij niet genoeg zou doen voor de lghbti+ gemeenschap. Ook de botte reactie van Disney op de rechtzaak aangespannen door Black Widow-actrice Scarlett Johansson deed zijn reputatie geen goed. 

Kort pensioen

Hoewel Chapek eerst aan zou blijven voor nog drie jaar, werd na de tegenvallende kwartaalcijfers toch besloten om Iger terug te halen. Die was gestopt als topman om met pensioen te gaan, waar hij 11 maanden van heeft kunnen genieten. Iger heeft ingestemd om terug te komen om Disney nog twee jaar lang te leiden en tegelijkertijd te zoeken naar een geschikte plaatsvervanger.

Door: Nationale Recreatiegids