Familie- en belevingspark Cactus Oase moet door energiecrisis deuren sluiten

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De cactuskwekerij die uitgroeide tot een familie- en belevenispark in Ruurlo, moet de deuren sluiten. Door de hoge energierekening kunnen eigenaren Anny en Bert van der Meer hun cactusparadijs van 6000 vierkante meter met meer dan 2.500 soorten cactussen niet meer openhouden. 30 oktober is de laatste zondag dat bezoekers kunnen langskomen. Dit meldt Tubantia.

De Van der Meeren kweekte alle cactussen in het kassencomplex zelf en richtten er een modelspoorbaantrein in die tussen de cactussen door rijdt. Ook organiseerden ze exposities, speurtochten, workshops en was er zelfs het Anny Cactus Kindertheater.

Hoge gasprijs

Nu de verwachting is dat hun gasrekening deze winter flink stijgt en ze in de financiële problemen komen, willen de eigenaren ermee stoppen. “We wilden door tot ons tachtigste. Maar nu de gasprijs zo omhoog schiet, is Anny er helemaal klaar mee”, zegt Anny van der Meer hierover.

In 2019 had de Cactus Oase haar beste jaar ooit, met 20.000 bezoekers, Gordon die langskwam om tv-opnames te maken en andere media die het paradijs in de Achterhoek bezochten.

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky