Efteling gaat experimenteren met digitale wachtrij

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In de Efteling hoef je in de toekomst wellicht alleen nog maar digitaal in de rij te staan. Het park gaat de komende tijd experimenteren met een nieuwe vorm van rij. Het zal dat doen bij de attractie Carnaval Festival. Dat meldt Pretwerk. 

De digitale vorm van wachten betekent dat de bezoeker nog wel wachttijd heeft, maar niet meer de hele tijd in de wachtrij hoeft aan te sluiten. Je staat als het ware in een digitale, virtuele, wachtrij. Bezoekers kunnen ondertussen iets anders doen. Wanneer je in de buurt van Carnaval Festival bent, meld je je aan voor de virtuele wachtrij. Je kunt je niet voor een moment later op de dag aanmelden, maar alleen voor de eerstvolgende plek. Tijdens het wachten kan de gast wat anders doen. Wanneer de wachttijd er op zit, gaat de bezoeker naar de attractie. Wie gebruikt maakt van de Efteling-app krijgt vijf minuten van tevoren nog een seintje hiervoor. Het poortje kan worden geopend met de barcode uit de app. 

De Efteling heeft al eerder vergelijkbare experimenten gedaan. Eerdere testen hiermee voerde de Efteling uit bij de monorail bij het Volk van Laaf (augustus 2021) en bij De Oude Tufferbaan (februari 2022). De leermomenten van deze pilots, worden meegenomen mee in de uitvoer van deze pilot bij Carnaval Festival.

Door: Nationale Recreatiegids