Dierentuin Artis krijgt compliment van Restauratiefonds

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Afgelopen dinsdag ontving Artis-directeur Rembrandt Sutorius het Restauratiefonds Compliment. Het fonds reikte het compliment uit vanwege de restauratie en het behoud van de monumentale gebouwen in de dierentuin. Dit meldt Artis op hun website. 

Het compliment wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties en personen die initiatief tonen en een impactvolle bijdrage leveren bij het onderhouden en in stand houden van monumenten. Het Restauratiefonds was lovend over hoe Sutorius en zijn team de 27 monumenten in het park hebben onderhouden en gerenoveerd. 

Groote museum

Een van de panden die onlangs is gerestaureerd in de dierentuin is het Groote museum. Dit gebouw stamt uit 1855 en is ruim 75 jaar dicht geweest voor het publiek. In mei dit jaar is het weer opengesteld met een nieuwe invalshoek. Hier staat nu de verbinding van de mens met al het leven op aarde centraal. Het doel is om de bezoeker op een interactieve manier met andere ogen naar zijn omgeving en de wereld te laten kijken.

Verduurzaming

Het onderhouden en restaureren van gebouwen en monumenten is volgens Sutorius een uitdaging in een drukke attractie als Artis. De logistiek om wel open te blijven is vaak een puzzel. Daarnaast is de verduurzaming waar Artis op inzet, het bedrijf wil in 2030 klimaatneutraal zijn, ook iets om rekening mee te houden. Dit vraagt vaak een andere aanpak bij het verbouwen van monumentale panden.

Door: Nationale Recreatiegids