Walibi Holland reageert op commotie rond Fright Night attractie 'Slaughterhouse'

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Voor de aankomende editie van de Walibi Fright Nights is de organisatie bezig met het ontwikkelen van een nieuwe attractie. In het 'Slaughterhouse' krijgen bezoekers volgens de organisatie de ervaring hoe het is om geslacht te worden. De karretjes hangen aan vleeshaken. Meerdere organisaties als Animalrights hebben aangegeven geschokt te zijn. Walibi heeft hier vervolgens op gereageerd met een persbericht. 

In het bericht, dat te lezen is op de website, stelt het attractiepark dat de attractie op geen enkele wijze bedoeld is om de spot de drijven met dierenleed. Sterker nog, het bedrijf geeft aan dat de intentie van het Slaughterhouse is dat het mensen zich bewust worden van het slachtproces en dat het als een overwinning wordt gezien als mensen uit de attractie komen met de intentie minder vlees te gaan eten. 

Medestanders

Walibi zegt in het statement dat ze hierdoor juist medestanders zijn van de instanties die kritiek hebben op de attractie. Men wil vooral bijdragen aan de maatschappelijke discussie "waarin iedereen zijn eigen keus kan maken." De dierenrechtenorganisaties hebben hier nog niet op gereageerd. 

Door: Nationale Recreatiegids