Burgers’ Zoo brengt het orkest naar de dierentuin

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In dierenprak Burger’ Zoo is er op 17 en 18 september een interessante activiteit te beleven. Dan speelt het 50-koppige Arnhems Promenade Orkest twee concerten met dieren as het centrale thema onder de naam “Symphonica at the Zoo”. Het orkest speelt naast negentiende-eeuwse klassiekers ook populaire filmmuziek. Dit meldt het orkest op hun website.  

Klassiekers

Onder begeleiding van dirigent Peter Smits is er een diverse lijst stukken geselecteerd. Het bekende werk van Camille Saint-Saens, Le Carnaval des Animaux uit 1886, kan hierin niet ontbreken. Verder neemt filmmuziek een grote plek in. Stukken uit Dance with Wolves of The Pink Panther zullen herkenbaar aanvoelen voor het wat oudere publiek. De Disney-eigendommen van The Lion King en Jungle Book worden ook gespeeld.

Weekendlang 

Op de zaterdag kunnen bezoekers genieten van een concert bij avondlicht vanaf 20:00. Op de zondag kunnen bezoekers hun ronde in het dierenpark overdag afwisselen met een bezoek aan het orkest. De begintijd is dan 15:00. Tickets kosten 27,50 voor de zaterdag en 29,50 voor de zondag. 

Door: Nationale Recreatiegids