Overleden dolfijn aangespoeld op Texel

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Dierenopvang Ecomare werd onlangs benaderd door een wandelaar met verontrustend nieuws. Een spitssnuitdolfijn spoelde aan op Waddeneiland Texel. Medewerkers van het opvangcentrum hebben de dolfijn met spoed van het strand gehaald voor verder onderzoek. Dit meldt de NOS.

Onderzoek

Dierencentrum Ecomare vervuld een belangrijke functie voor de zorg en opvang van gestrande dieren. Nadat de dolfijn in Ecomare werd ondergebracht is het dier naar de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gebracht. Onderzoekers proberen daar de doodsoorzaak van de dolfijn te achterhalen. Het zou kunnen liggen aan slechte voeding of een rondgaande ziekte.

Aangespoeld

In normale omstandigheden jagen de dolfijnen op grote diepte. De Noordzee is relatief ondiep en het komt vaker voor dat hun sonar verstoort wordt door de beperkte bewegingsruimte. Eerder dit jaar spoelde een dolfijn aan op Zandvoort die door een vrouw werd beklommen. De actie kwam onder hevige kritiek te staan. Ook in Belgiƫ zijn enkele spitssnuitdolfijnen aangespoeld.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: SOS Dolfijn