Tentoonstelling over de geschiedenis van F1 in Louwman Museum

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In het Haagse museum voor automobielen loopt de tentoonstelling F1 Legends over de meest iconische voertuigen in de geschiedenis van de Formule 1. Tot en met 4 september is het mogelijk om de beste coureurs en voertuigen die op Zandvoort reden tussen 1948 en 1970 te aanschouwen. Dit meldt het museum. 

Motorsport van weleer

Auto’s van Ferrari, Mercedes en Porsche komen allemaal langs bij deze terugblik naar een vergane motorsport. Ook de coureurs krijgen speciale aandacht, mede door de bijkomstige gevaren die vroeger nog kwamen kijken bij de Formule 1. Ongelukken waren een stuk vanzelfsprekender. Hoewel de wagens van toen nooit de snelheden van tegenwoordig zouden kunnen aantikken hadden coureurs nog niet de veiligheidshulpmiddelen die ze vandaag de dag wel hebben.

Bereikbaar 

Tickets voor het Louwman Museum kosten 17,50 euro. Dankzij de ligging in Den Haag is het museum voor de meeste Nederlanders goed te bereiken. Vanaf het Centraal Station is het zo’n 8 minuten en de vele snelwegen of buslijnen sluiten naadloos aan op het museum. Volg deze link voor meer informatie.

Door: Nationale Recreatiegids