Vier dagen lang rondrijden op miniatuurtreintjes in Nienoord

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Bezoekers aan familiepark Nienoord in Leek kunnen tijdens de Hemelvaartdagen losgaan bij een groot aantal activiteiten. Het park organiseert vier dagen lang extra activiteiten voor een groot aantal miniatuurtransportattracties. Dit meldt het park en Pretwerk.  

Bekende Britse locomotief 

Nienoord heeft extra hulp ingeschakeld om meerdere ritjes te rijden tijdens het Hemelvaartsweekend. Op donderdag 26 mei zal de stoomtrein bekend uit de Britse serie Thomas the Tank Engine te zien zijn in het familiepark. Vanaf 11:30 loopt er een show inclusief een Meet&Greet. Op de vrijdag, zaterdag en zondag is het park geopend van 10:00 tot 17:00. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om de hele dag te spelen op het reusachtige brandweerspringkussen. Kaartjes zijn bijzonder scherp geprijsd en te vinden via deze link.

Nienoord-Zuid 

Sinds kort is het mogelijk om een vernieuwde versie van het familiepark te beleven. Het park is aanzienlijk uitgebreid met een grotere parkeerplaats en een nieuw station genaamd Nienoord-Zuid. Tijdens hemelvaart is het zelf mogelijk om al vanaf de parkeerplaats getransporteerd te worden naar de rest van het park.

Museumfunctie

De uitbreiding is onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan van Nienoord. In 2024 zal het familiepark steeds meer een educatieve rol vervullen. Stapsgewijs zal het familiepark steeds meer een bewaarplaats worden van de geschiedenis van het Nederlandse spoorwegbedrijf tussen 1900 en 2000.

Door: Nationale Recreatiegids