Danse Macabre vervangt het iconische Spookslot in de Efteling

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De Efteling heeft grootse plannen voor 2024. Hiervoor moeten sommige oude attracties plaats maken voor de zogenaamde Dans Macabre. Rond de attractie wordt een gigantisch themagebied opgebouwd dat volledig in het teken staat van griezelen. Dit meldt Omroep Brabant. 

Sinds de jaren zeventig 

Na deze zomer wordt het Spookslot gesloopt. De attractie heeft sinds de jaren zeventig dienst gedaan als de belangrijkste spookattractie van het park maar de Efteling is toe aan een nieuwe ervaring voor haar bezoekers. De naam Dans Macabre verwijst naar het magische muziekstuk dat speelde in de spookattractie.

De sfeer van het Spookslot 

Naar verwachting zal de nieuwe spookattractie meer dan 20 meter hoog zijn. De directie hoopt een moderne spookervaring aan te bieden voor een nieuw publiek. Bezoekers vanaf 8 jaar kunnen al terecht bij Dans Macabre. Ook zal het park bijpassende merchandise aanbieden in de souvenirwinkel. De muziek en de sfeer van het Spookslot wordt behouden. 

Acteurs  

Veel fans van het Spookslot waren teleurgesteld toen ze het nieuws hoorden over de verbouwing. Toch kunnen ze zich verheugen op een vernieuwd spookgedeelte met bijpassende entertainment en horeca. Volgens woordvoerders van de Efteling worden bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd door acteurs die vrij rondlopen in het park.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Efteling