Toeristisch treintje door directie Tata Steel beëindigd

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden heeft deze zomer de excursietrein stilgelegd. Toeristen konden voorheen een ritje in een stoomlocomotief maken over het industrieterrein. Het meest vervuilende bedrijf van Nederland hoopt hiermee de publieke opinie positief te veranderen. Dit meldt NH Nieuws.  

Buitenwereld 

Tata Steel heeft vele faciliteiten die bedoeld zijn om vertrouwen onder de werknemers te wekken. Zo ook de zogeheten stoomclub, een gezelschap van werknemers die de stoomlocomotieven onderhouden. Voorheen organiseerden de werknemers eens per maand een uitgebreide tour van de fabriek. Zo kon de buitenwereld zien hoe het staal werd verwerkt.

CO2

In het kader van de CO2-uitstoot van de locomotief heeft de directie de ritjes beëindigd. Tata Steel ligt onder het vergrootglas omdat de zware industrie van het bedrijf al een eeuw de omgeving en de gezondheid van omwonenden belast. Met het schrappen van deze onschuldige attractie hopen ze het vertrouwen van het publiek weer terug te winnen.

Meest vervuilend  

Tata Steel is met kop en schouders het meest vervuilende bedrijf in Nederland, zo bleek uit een rapport van de overheid. Verder heeft het bedrijf gezondheidsklachten van omwonenden genegeerd en heeft het restproducten gedumpt in de Noordzee. Het afschaffen van de locomotief is een symbolisch gebaar om weer bij het publiek in de smaak te vallen.

Door: Nationale Recreatiegids