Na twee jaar stilte is de kermis vanaf morgen weer terug in Groningen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Op de Grote Markt, de Vismarkt en de Ossenmarkt is men druk bezig met het opbouwen van de Meikermis. Deze zal de binnenstad van de noordelijke stad verlichten tot en met 22 mei. Dit meldt Groningen.nieuws.nl.  

Feestelijke opening  

Aanstaande donderdag zal wethouder Glimina Chakor om 16:00 de kermis feestelijk inluiden op de Vismarkt. Het belooft een uitgebreide kermis te worden die je alleen kan vinden in de grotere Nederlandse steden. Verspreid over verschillende pleinen kun je net iets andere attracties vinden.

Er zijn op de Ossenmarkt veel klassiekers te vinden zoals de draaimolens of de kansspelen. Ook de Break Dance, botsauto’s en de suikerspin- en oliebollenkramen kunnen niet ontbreken uit het feestelijk stadsaangezicht. Verder kunnen waaghalzen hun adrenalinestoot halen bij de Toxic en de Ariborne, een attractie van 65 meter hoog. Bij wijze van spreken zou je dus 2/3 van de Martinitoren aan kunnen raken.

Prikkelarme middag 

Naast attracties kunnen kinderen zich op de zondagmiddag gratis laten schminken. Op dezelfde zondag is er een speciale prikkelarme middag voor de hoog sensitieve kermisklant. Hierbij staat de muziek een stuk minder hard, zijn de lichten niet zo fel en zijn de ritten bijgesteld voor een lagere intensiteit.

De maximale ritprijs voor alle attracties bedraagt 3,00 euro en voor kinderen maximaal 2,50 euro. Op deze website kun je meer informatie vinden over de attracties en de openingstijden van de kermis.

Door: Nationale Recreatiegids