300+ handtekeningen voor olifantenlivestream in DierenPark Amersfoort

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Liefhebbers van de olifantenwebcams in DierenPark Amersfoort hebben een petitie opgesteld om de livestreams te behouden. Het DierenPark zou na 17 mei de livestream verplaatsen naar het verblijf van de tijgers. Fans van de olifanten hebben tot dusver 357 handtekeningen verzameld. Dit meldt het AD. 

Trouwe fans

Sinds het dierenpark de plannen aankondigde is er veel ophef ontstaan onder de trouwste fans van de olifantenlivestream. Het bleek uit een eerder artikel van het AD dat er best wel wat olifantenfans dagelijks inloggen voor de livestream. Op YouTube is er tijdens corona een actieve gemeenschap ontstaan met een aantal gulle donateurs.

Twee camera's  

In het dierenpark hangen nu twee camera’s. DierenPark Amersfoort heeft nog geen gehoor gegeven aan de luide klachten van de fans. De fans hadden voorgesteld om camera’s in beide vertrekken te plaatsen. Volgens de directie is dit geen optie.

Per 17 mei verplaatst de livestream van de olifanten naar de tijgers. Het gaat hier om een vrouwtje die binnenkort wordt vergezeld door een mannetje. Via deze link is het mogelijk om de petitie te ondertekenen. 

Door: Nationale Recreatiegids