Reusachtige orka in Burgers' Zoo maar dan van miljoenen blokjes

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Tot en met zondag 19 juni kun je in Koninklijke Burgers’ Zoo genieten van de meest spectaculaire Ocean Bricks kunstwerken. Met behulp van 1.3 miljoen plastic blokjes zijn er meer dan 30 creaties te vinden in het dierenpark. Dit meldt Koninklijke Burgers’ Zoo. 

Meer dan 30 verschillende creaties 

Bij aankomst in het park is het mogelijk om een uitgestippelde route te ontvangen die de bezoekers meeneemt langs alle Ocean Bricks creaties. Er zijn vele dieren te ontdekken zoals orka’s, de makohaai, de reuzeninktvis, dolfijnen, zeehonden pinguïns en nog veel meer. 

Orka

Het meest indrukwekkende kunstwerk is het beeld van de orka. Het beeld is meer dan vier meter lang, een krappe twee meter breed en tweeënhalf meter hoog. Het heeft 550 uur en twintig personen gekocht om de kolossale reuzendolfijn in elkaar te zetten. Naast een volwassen orka heeft het team ook nog een orkajong gebouwd. In totaal kostte het 223.259 steentjes.

Bezoekers aan het dierenpark kunnen de kunstwerken zonder extra kosten aanschouwen. Hiervoor is alleen een abonnement of een dagticket nodig. Geïnteresseerden kunnen een ticket bemachtigen via deze website.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Burgers' Zoo