Voor het eerst sinds drie jaar nieuwe rondleidingen in Paleis Kneuterdijk

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Het Haags Historisch Museum organiseert in samenwerking met de Raad van State voor het eerst in drie jaar weer rondleidingen door Paleis Kneuterdijk. Dit jaar zijn er acht dagen waarop het voormalige koninklijk paleis weer is te bezoeken. De kaartverkoop voor de rondleidingen is gestart op deze site. Dit meldt het museum. 

Sinds 2016 organiseert het Haags Historisch Museum in samenwerking met de Raad van State rondleidingen door Paleis Kneuterdijk. Vertrekpunt is het Haags Historisch Museum en na een korte stadswandeling volgt de rondleiding door het paleis. Hoogtepunten zijn onder meer de voormalige balzaal en de Gotische zaal. Per keer kunnen maximaal 25 deelnemers het paleis bezoeken. De voorverkoop voor de maandelijkse rondleidingen loopt via de website van het museum. 

Over Paleis Kneuterdijk  

In 1816 kocht Koning Willem I Paleis Kneuterdijk voor zijn zoon, de latere Koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het paleis, ontworpen door de Franse architect Daniël Marot, bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het in 1937 verkocht. Het gebouw kreeg diverse bestemmingen en werd in 1967 aangewezen tot rijksmonument. In 1983 nam de Raad van State zijn intrek in het pand. Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen en stelt sindsdien groepen in de gelegenheid om, onder leiding van een gids, een deel van het paleis te bekijken.

Data en kaartverkoop 

• De rondleidingen vinden van mei t/m november op vrijdag plaats, van 13.00 tot 14.30 uur. Exacte data zijn te vinden op de website van het museum.
• De kosten bedragen € 12,- per persoon, kinderen van 8 t/m 12 jaar betalen € 6,-. 
• Tickets kunnen uitsluitend online gekocht worden via www.haagshistorischmuseum.nl

Door: Nationale Recreatiegids  

Beeld: Raad van State