Koningin Maxima opent begin mei Het Groote Museum in ARTIS

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Op dinsdag 10 mei opent Koningin Maxima een nieuwe, oude, toevoeging aan het dierenpark ARTIS. In Het Groote Museum draait alles om nieuwe vragen. Ontdek waar mensen vandaan komen, hoe we verbonden zijn en hoe afhankelijk we zijn van onze omgeving. Dit meldt ARTIS. 

Geschiedenis

Het Groote Museum is op het moment het oudste museumgebouw van Amsterdam. Dat komt omdat het dateert uit 1855 en destijds uitsluitend bestemd was voor leden van het genootschap Natura Artis Magistra. Het was een traditioneel negentiende-eeuws gezelschap waarbij de studie van diersoorten centraal stond. Pas in 1920 opende het voor het publiek in de huidige vorm van ARTIS.

Overeenkosmten tussen mens en dier

Al in 2014 opende Maxima het eerste museum dat onder de hoede van ARTIS valt, het wetenschapsmuseum Micropia waarbij bacteriën en microben centraal staan. In Het Groote Museum kunnen bezoekers een expositie bijwonen die laat zien dat mensen helemaal niet zo ver van dieren staan als ze denken. Een hagedis die zijn eerste stapjes over de grond kruipt is in wezen niet te onderscheiden van een mensenbaby.

Onze hele wereld staat in het teken van dwarsverbanden. Eigelen hoopt ARTIS in Het Groote Museum te demonstreren dat alles tot in het kleinste niveau met elkaar in verbondheid staat. Ben je benieuwd naar onze overeenkomsten? Volg deze link voor meer informatie over bschikbare tickets.

Door: Natnionale Recreatiegids