[VIDEO] AquaZoo luidt lente in met baby-otters en kikkervisjes

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
In AquaZoo te Leeuwarden zijn een aantal kleine diertjes geboren. Het gaat op twee Aziatische kleinklauwotters, enkele balearenpadden en een Tammar wallaby. Dit meldt Dierenpark AquaZoo.  

Otterpark 

Naast een recreatieve functie heeft een dierenpark hoofdzakelijk een beschermende functie. Neem bijvoorbeeld de Aziatische kleinklauwotter. Dankzij ontbossing wordt zijn natuurlijke leefgebied steeds kleiner. Tevens is zijn pels enorm gewild en worden de diertjes ook weleens meegenomen als huisdier. De geboorte van een nieuwe otter is daarom een hoopvol signaal omdat het jonge zoogdier nu kan opgroeien in een beschermde omgeving. AquaZoo heeft haar roots in otterbescherming; voorheen stond het bekend als Otterpark Aqualutra.

Gewenning 

Op het moment wordt de otter nog niet aan het publiek getoond. Pas na veertig dagen openen hun oogjes, waarna de otter ook nog kennis moet maken met het water en de omgeving. In de natuur zij ze gewend aan tropische natte gebieden.

Nog meer jonkies  

Naast een nieuwe otter heet het verblijf ook een Tammar wallaby welkom, een Australische kangoeroesoort die in 1629 werd ontdekt door een Nederlandse ontdekkingsreiziger. Ook zijn er enkele kikkervisjes geboren van de balearenpad. Voorheen werd de pad als uitgestorven beschouwd maar in 1979 werd hij herontdekt. Via kweekprogramma’s sterkt de populatie steeds meer aan.

Benieuwd naar de jonge diertjes in AquaZoo? Volg deze link voor meer informatie over een bezoek. Bekijk daarnaast deze video voor een voorproefje.

Door: Nationale Recreatiegids/ Mila Tukker