Ontdek je treinkennis tijdens de Spoorweg Spelen in het Spoorwegmuseum

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Vanaf 30 april tot en met 8 mei kunnen gezinnen deelnemen aan de Spoorweg Spelen. Aan de hand van een reeks opdrachten en puzzels wordt de treinkennis van bezoekers getest. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen alles wat er schuil gaat achter een trein ontdekken tijdens dit leerzame evenement. Dit meldt het Spoorweg Museum.  

De Spoorweg Spelen staan in het teken van het ontdekken van talenten. Sommige activiteiten benadrukken fysieke kracht terwijl anderen de nadruk leggen op creativiteit of intelligentie. Per onderdeel staat een andere taak centraal. De rangeerder dient puzzelcombinaties op te lossen, de schaalknechten zijn handig en de machinist moet signalen uit zijn of haar hoofd kennen.

Leerzaam dagje uit 

Alle activiteiten zijn gericht op gezinnen zodat iedereen deel uit kan maken van wat het museum ‘de spoorwegfamilie’ noemt. In het Spoorwegmuseum kunnen kinderen en ouders van alles leren over de geschiedenis en de toekomst van het Nederlandse openbaar vervoer. Van meeslepende tentoonstelling over de treinramp in Harmelen, tot de eerste stoomlocomotief van Nederland.

Tickets kosten 17,50 en museumkaarthouders kunnen het museum gratis bezoeken. Volg deze link voor meer informatie.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Spoorwegmusem