Meeste bioscoopbezoekers deze zomer zagen Nederlandse film

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De meeste bioscoopgangers gingen in het afgelopen kwartaal naar een Nederlandse film, blijkt uit cijfers die donderdag zijn gepubliceerd. Distributeur Dutch FilmWorks (DFW) is daarmee marktleider, maakte zij bekend.

Eén op de vier bioscoopbezoekers ging na 1 juni naar een film van DFW. De bioscopen waren vanwege de uitbraak van het coronavirus natuurlijk een paar maanden gesloten, maar sinds de heropening heeft Dutch FilmWorks snel geanticipeerd en direct veel films uitgebracht. Onder anderen 'Rundfunk' en 'De piraten van hiernaas't werden direct uitgebracht en de film 'Alles is zoals het zou moeten zijn' werd zelfs naar voren gehaald om het aanbod te vergroten.

Bioscopen blij met Nederlandse films

"De bioscopen, die snakten naar nieuwe films, waren heel blij met onze films", aldus CEO Willem Pruijssers in een verklaring. "We hebben vanwege de opportunity die we zagen meer marketingbudget vrijgemaakt om de films goed aan te jagen. Onze bedrijfsfilosofie 'Being the fastest in changing all the time' is meer dan ooit van toepassing."

'De piraten van hiernaast' en 'Alles is zoals het zou moeten zijn' werden bovendien bekroond met een Gouden Film. Ook de DFW-films Big Trip en I Still Believe trokken meer dan 100.000 bezoekers.