Plukken en proeven: de eetbare tuin van Artis is weer geopend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Vanaf eind mei wordt een groot deel van de perken in ARTIS gevuld met planten, bloemen en kruiden die eetbaar zijn voor dier en mens. Dit jaar zijn er 27.000 planten in 220 soorten geplant. Inmiddels staat de eetbare tuin volop in bloei, en kunnen ook bezoekers genieten van de kleuren, geuren én smaken van de eetbare tuin. Dit meldt Artis.
Zo wandel je bij binnenkomst op de Papegaaienlaan onder meer langs rode snijbiet, salie, boomspinazie en het Japanse kruid shiso. In de Palmentuin zijn goudsbloem, dropshot, zinnia en ABC-kruid te vinden. De eetbare tuin vind je op verschillende plekken in het park en is te herkennen aan de bonenstaken die in de perken zijn geplaatst. Deze dienen als herkenningspunt en hierop groeien de eetbare klimplanten zoals sperziebonen, malabar spinazie en de Amerikaanse grondnoot. 
 

Vers uit eigen (thee)tuin

 
Ook bezoekers kunnen genieten van de geuren, kleuren én smaken van de eetbare tuin. In de theepluktuin bij het Tuinpaviljoen - de horecagelegenheid naast het leeuwenverblijf – kunnen bezoekers zelf kiezen uit zo’n 40 verschillende soorten kruiden. Je vind hier onder andere tien soorten munt – van Marokkaanse munt tot Zwitserse pepermunt en chocolademunt – en kruiden als venkel, salie, kamille en verveine. 
 

De Serre

 
Ook in de nieuwe horecagelegenheid de Serre – naast de Afrikaanse pinguïns – wordt gewerkt met producten uit de eetbare tuin. Bezoekers kunnen nog tot ongeveer eind oktober genieten van de zomerse variant van de eetbare tuin. Alles wat aan het einde van het seizoen over is wordt gerooid en ingevroren zodat de dieren er ook tijdens de winter nog van kunnen genieten. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het najaar alweer in volle gang. De kolen, pompoenen en andere wintergroenten zullen vanaf oktober de perken weer sieren en kleur geven.
 
Door: Nationale Recreatiegids