Zomer in de Efteling: genieten van de koele (zwoele) zomeravonden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Van 3 tot en met 30 augustus is het zomer in de Efteling. Omdat het attractiepark per dag een maximum aantal bezoekers mag ontvangen, reserveren gasten hun bezoek vooraf online. Ze kunnen sinds 3 juli kiezen voor een dag- of avondbezoek. Het park is overdag open van 9.00 uur tot 18.00 uur en ‘s avonds van 19.00 uur tot 23.00 uur. Tijdens de zomer vinden ze er verkoeling in het schaduwrijke Sprookjesbos of de waterattracties. ‘s Avonds is de Efteling feeëriek verlicht en kunnen bezoekers tot laat in de avond achtbanen bedwingen. Het entertainmentprogramma is overdag en ‘s avonds vrijwel identiek. Dit meldt de Efteling. 

Sinds 4 juli is overdag en ‘s avonds de parkshow Raveleijn weer te beleven. Deze duurt met en aangepast en afgeslankt programma 12 minuten en kent een nieuwe verhaallijn: de vijf helden worden opgeleid tot ruiters om voorbereid te zijn als de stad Raveleijn ooit in gevaar komt. In het Openluchttheater in het Sprookjesbos spelen overdag de parkshows Sprookjesboom en Jokie en Jet, en tijdens de zomeravonden zijn er voorstellingen van de Sprookjessprokkelaar.

Max & Moritz

De nieuwe familieachtbaan Max & Moritz is sinds 20 juli geopend voor publiek. Max & Moritz is een achtbaan speciaal voor families met kinderen vanaf 1 meter groot en is een dubbele achtbaan met twee sporen, waarop twee treinen in tegengestelde richting rijden en elkaar een paar keer tegenkomen. Bezoekers kiezen voor Max (blauw) of Moritz (Groen). Elke baan heeft zijn eigen, spannende beleving met scherpe bochten en versnellingen.

Sprookjesachtig overnachten

Wie er lekker even op uit wil, kan blijven slapen in de nabij gelegen Efteling hotels of in vakantiewoningen van de vakantieparken. Overnachten in de Efteling is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark tijdens reguliere openingstijden.

Meer informatie en reserveren op efteling.com/zomer

Door: Nationale Recreatiegids 
Foto: Efteling