Kermisvrouwen demonstreren op binnenhof: ‘Sta kermissen snel weer toe’

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Op het binnenhof wordt momenteel gedemonstreerd door een groep van vijftig kermisvrouwen, die aandacht vragen voor de problemen waar de kermisbranche mee kampt. Zoals het er nu naar uitziet mogen er vanaf 1 september weer kermissen worden georganiseerd, maar de demonstranten zien die datum graag veel verder naar voren gehaald worden, omdat anders de ‘hele branche failliet gaat’. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Volgens de demonstranten is het moeilijk te verkroppen dat pretparken en de luchtvaart weer volop in bedrijf zijn, terwijl kermissen nog tot 1 september moeten wachten voordat ze weer actief mogen opereren. Volgens een demonstrant kan dit de nekslag betekenen voor de branche: “Als dit doorgaat zijn er in de toekomst geen kermissen meer: acht- tot negenhonderd kermisfamilies gaan failliet, terwijl de hele branche bestaat uit ongeveer duizend families”, zo zegt ze tegenover het Algemeen Dagblad
 

Noodfonds voor kermissen

 
De kermissen zouden graag weer in aangepaste vorm open willen gaan. Zo zouden mensen goed afstand kunnen houden in wachtrijen en is er de mogelijkheid om ruimte te houden tussen stoelen van bepaalde attracties. Daarnaast zou de kermisbranche graag zien dat er een noodfonds in het leven wordt geroepen.
 
Door: Nationale Recreatiegids